Osječki Eko festival

22. rujan, 2020

Pridružite nam se u subotu, 26. rujna od 10 do 24 sata u Parku kralja Držislava (kod Školjke) na prvom osječkom Eko festivalu. Festival se održava u sklopu projekta Čist grad – naš ponOS, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, te ovogodišnjeg Europskog tjedna održivog razvoja.

Popis ekoloških radionica:

Radionica 1. “Izrada eko paste za zube” u realizaciji BooLab-a
Vrijeme radionice
: 10:15 do 11:15
Opis radionice: Sudionici radionice saznati će kako od prirodnih sastojaka napraviti eko pastu za zube i izbjeći korištenje kemijskih sastojaka koji oštećuju caklinu. Voditeljica radionice: Martina Karalić.

Radionica 2. “Zero waste way of life” u realizaciji Zeleni Osijek
Vrijeme radionice
: 11:30 do 12:30
Opis radionice: Plastika, folija i ostali oblici ambalaže množe se na našoj planeti. Kako to smanjiti? Sve o brzorastućem trendu smanjena količine otpada saznati ćete kroz zanimljivu radionicu koju vodi magistrica zaštite prirode, Kristina Kovačević iz udruge Zeleni Osijek.

Radionica 3. “Disco soup” u realizaciji Centra za edukaciju potrošača
Vrijeme radionice: 12:45 do 13:45
Opis radionice: Hranu jednostavno ne bi trebalo bacati, posebno voće i povrće koje ste pomno birali na tržnici i još k tome, dosta platili. Većina prezrelog voća može se vrlo jednostavno pretvoriti u zdrave, brze obroke ili umiješati u omiljene recepte. Tijekom radionice ćemo uz zvukove glazbe pripremati smothie i sokove od neobičnih oblika voća i povrća te razgovorom prikazati vrijednost hrane u našem životu.

Radionica 4. EKOLABOS
Vrijeme radionice: 14:00 do 14:45
Opis radionice: EKOLABOS nudi znanstveno-istraživačku avanturu kroz koju djeca promišljaju o načinima korištenja otpadnog materijala te osmišljavaju koncept i izradu uporabnih, funkcionalnih modela, naprava ili igračaka. Voditelj: Hrvoje Mikulić, mag.ing.el., voditelj aktivnosti za djecu

Radionica 5. EKOART
Vrijeme radionice: 15:00 do 15:45
Opis radionice: EKOART nudi umjetnički doživljaj stvaranja ukrasnih ili uporabnih predmeta od otpadnog materijala kroz koji djeca osmišljavaju novu umjetničku dimenziju svakodnevnih, otpadnih materijala. Voditeljica: Ena Janković, mag.educ.art., voditeljica aktivnosti za djecu

Radionica 6. “Izrada terarija” u realizaciji udruge Plantaža
Vrijeme radionice: 16:00 do 18:30
Opis radionice: Terarij je samoodrživ biljni sustav, a na radionici izrade terarija svi sudionici će naučiti kako ispravno izraditi terarij u ukrasnoj staklenci uz izbor nekoliko vrsta biljaka. Zbog složenosti postupka izrade terarija radionica je namijenjena za odrasle osobe.

Radionice će se održavati u improviziranoj učionici u prirodi. Maksimalni broj sudionika je 15. A među svakim stolom bi se držao razmak od 1,5 metara. Nakon svake radionice ostavljen je period od 15 minuta za dezinfekciju prostora.

Za prijavu na radionice posjetite poveznicu.

Povratak na novosti